Joulun ohjelma 2020

NYTdesign tarjoaa hurmaavan pop up -kattauksen lisäksi tänä vuonna monenlaista ohjelmaa. Kauppamme palvelee pidennetyillä aukioloilla Late Night Shopping iltoina, pääsemme opettelemaan uusia kädentaitoja eri työpajoissa, tapaamaan tuotteiden tekijöitä unohtamatta hurmaavan Täti Taikakynän lapsille sopivaa ohjelmaa. Lue kuvan alta lisätietoja.


Samaan aikaan Vooningissa NYTdesign pop up -kaupan kanssa on esillä myös Modus ry:n näyttely ”Kosken kupeessa”, joka on kunnianosoitus 200-vuotiaalle Finlaysonin alueelle. Lue näyttelystä lisää täältä.

Noudatathan yleisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita vieraillessasi tapahtumissamme. Ylläpidämme työpajoissa suositeltuja turvavälejä, joten odotathan vuoroasi ruuhkan sattuessa. Koronatilanteen takia ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.


3. joulukuuta kello 15–17
Täti Taikakynä Vooningissa

Täti Taikakynä vierailee NYTdesingissa pop up -kaupassa avajaispäivänä ja live-piirtää mm. eläinaiheisia ja jouluisia toivomuskuvia mittatilauksesta. Tilaa jouluinen värityskuva itsellesi tai kaverille tai nappaa värityskuva mukaan kotiisi.


7. joulukuuta kello 15.30 – 17.30
Uusia koruja vanhoista materiaaleista

Tule valmistamaan koruja joko omista tai työpajasta löytyvistä materiaaleista. Voimme korjata tai muokata vanhoja koruja tai valmistaa täysin uusia koruja. Ota mukaan omia materiaalejasi, pajassa on käytössä työkaluja, ketjuja, korvakorukoukkuja, lenkkejä, metallilankoja jne.

Koronatilanteen takia tapahtuman osallistujamäärä on rajoitettu. Työpajan pitää EKORUn Laura Saarivuori-Eskola ja se on osallistujille maksuton. Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla modusryinfo@gmail.com 


8. joulukuuta  kello 16–18
Koristele tai korjaa farkkupaikalla

Työpajassa pääset itse valmistamaan koristeluun tai vaatteiden korjaukseen sopivia kuviopaikkoja, ja samalla pidennät myös oman suosikkivaatteen elinikää. Kuviopaikan voi suunnitella itse tai käyttää valmiita malleja.

 Työpaja toimii ns. non stop -periaatteella eli voit tulla paikalle kun pajan aikana silloin kuin sinulle sopii. Ruuhkan sattuessa voit joutua odottamaan hetken vuoroasi, jotta pystymme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Työpajan pitää MEAn Elina Korri ja se on osallistujille maksuton. 


9. joulukuuta – kello 17–20
Late night shopping – pop up -kauppa auki iltakahdeksaan

Late night shoppingissa voit osallistua korttikirjontatyöpajaan, jossa voit tehdä omat joulukortit kirjomalla perinteisiä suomalaisia kuvioita suoraan pahviselle korttipohjalle.

Työpaja toimii ns. non stop -periaatteella eli voit tulla paikalle kun pajan aikana silloin kuin sinulle sopii. Ruuhkan sattuessa voit joutua odottamaan hetken vuoroasi, jotta pystymme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Työpajaa pitää Saija Lehtonen ja se on osallistujille maksuton.

 Late night shoppingin musiikista vastaa DJ Rami S., jonka levyvalikoimista löytyy niin soul-, reggae-, jazz-, lounge-, viihde- kuin popmusiikkiakin.


10. joulukuuta – kello 16–19
Parsintapaja

Tule paikkamaan vanhat lempisukkasi tai opettelemaan parsimista muuten vaan. Parsimistekniikka sopii hyvin esimerkiksi kantapään reikiin ja parsimalla villasukkien käyttöikä pidentyy vuosilla.

 Työpaja toimii ns. non stop -periaatteella eli voit tulla paikalle kun pajan aikana silloin kuin sinulle sopii. Ruuhkan sattuessa voit joutua odottamaan hetken vuoroasi, jotta pystymme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Työpajan pitää Titta Eräniitty ja se on osallistujille maksuton. Myös pop up -kauppa palvelee poikkeuksellisesti myös seitsemään.


11. joulukuuta 12–15
Heijastinpaja

Työpajassa valmistetaan kierrätysnahasta ja heijastinkankaasta roikkuva heijastin.

Työpaja toimii ns. non stop -periaatteella eli voit tulla paikalle kun pajan aikana silloin kuin sinulle sopii. Ruuhkan sattuessa voit joutua odottamaan hetken vuoroasi, jotta pystymme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Työpajan pitää Humbugin Anni Jokinen ja se on osallistujille maksuton.Lauantai 12.12.


12.12. 
Tapaa tekijä -päivä

Paikalla pop up -kaupan yrittäjiä ja käsityöläisiä. Seuraa lisätietoja sosiaalisen median kanavista.


14. joulukuuta kello 15–17
 
Vitreografiikan paja

Työpajassa painetaan printtejä kaiverretuilla lasilevyillä kierrätyspahville. Tule ja ihastu tähän tekniikkaan.

Työpaja toimii ns. non stop -periaatteella eli voit tulla paikalle kun pajan aikana silloin kuin sinulle sopii. Ruuhkan sattuessa voit joutua odottamaan hetken vuoroasi, jotta pystymme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Työpajan pitää Hembulan Henni Eliala ja se on osallistujille maksuton.


15. joulukuuta kello 15–18
Kudontaa sylikangaspuilla

Kokeile kudontaa Ashfordin sylissä pidettävillä, näppärillä ja keveillä kangaspuilla. Materiaaleina laaja kirjo kierrätysmateriaalia, joilla luot omannäköistä pintaa. Nyt voit helposti ja nopeasti kokeilla, olisiko kudonta sinulle sopiva harrastus. Ei edellytä ennakkotietoja tai -taitoja. Sopii kaikenikäisille!

Työpaja on non stop -työpaja, jossa kerralla voi kutoa yksi henkilö. Ruuhkan sattuessa voit joutua odottamaan hetken vuoroasi, jotta pystymme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Työpajan pitää Luovan kudonnan Niina Hiltunen ja se on osallistujille maksuton.


16. joulukuuta  kello 17–20
Late night shopping – pop up -kauppa auki iltakahdeksaan

 Late night shoppingissa voit osallistua korttikirjontatyöpajaan, jossa voit tehdä omat joulukortit kirjomalla perinteisiä suomalaisia kuvioita suoraan pahviselle korttipohjalle.

Työpaja toimii ns. non stop -periaatteella eli voit tulla paikalle kun pajan aikana silloin kuin sinulle sopii. Ruuhkan sattuessa voit joutua odottamaan hetken vuoroasi, jotta pystymme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Työpajaa pitää Saija Lehtonen ja se on osallistujille maksuton.

Late night shoppingin musiikista vastaa DJ Rami S., jonka levyvalikoimista löytyy niin soul-, reggae-, jazz-, lounge-, viihde- kuin popmusiikkiakin.


17. joulukuuta kello 14–18
Vanhat uusiksi -työpaja

Tule korjaamaan tai uudistamaan omia vaatteitasi vaatturin avustuksella. Voit esim. uudistaa neuleesi helmillä ja napeilla, lyhentää takin hihat tai ommella paikan polveen. Voit tulla myös kysymään neuvoja ompelupulmiisi. Paja on avoin kaikille ompelusta kiinnostuneille taitotasosta riippumatta. Tervetuloa tekemään vanhat uusiksi jälleen.

Käytössäsi on saumuri ja muutama ompelukone. Omakin kone sopii ottaa mukaan niin varmasti pääsee ompelemaan. Tarvikkeista löytyy mittoja, saksia ja neuloja sekä pieni valikoima nappeja, helmiä ja nahan paloja. Myös omia tarvikkeita ja materiaaleja saa tuoda.

Työpaja toimii ns. non stop -periaatteella eli voit tulla paikalle kun pajan aikana silloin kuin sinulle sopii. Ruuhkan sattuessa voit joutua odottamaan hetken vuoroasi, jotta pystymme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Työpajan pitää Reetta Kaura ja se on osallistujille maksuton.


18. joulukuuta 17–20
NYTdesignin viisuilta

Shoppaile ja tutustu näyttelyyn euroviisujen soidessa taustalla. Kauppa auki iltakahdeksaan.  Yhteistyössä Viisukuppilan kanssa.

 
Scroll to top